Presentation av ny praktikant – Fanny

Hej!

Jag heter Fanny Nyrén och är ny praktikant hos Realstars för hösten. Jag har länge varit engagerad i kampen mot sex-trafficking och prostitution, vilket gjorde att jag sökte mig till organisationer som Realstars. Med en kandidatexamen i Globala studier har jag fått värdefulla insikter i globala frågor som fattigdom, konflikter och mångfald, och jag hoppas kunna bidra med dessa perspektiv i mitt arbete här.

Personligen älskar jag att resa och upptäcka nya kulturer. Förra året tillbringade jag en semester utomlands och pluggade i Seoul, Sydkorea. Samt gjorde en 10-veckors praktik på en ideell organisation i Addis Ababa, Etiopien som hjälper kvinnor i utsatthet. Dessa erfarenheter har verkligen fördjupat mitt engagemang för jämställdhet och social rättvisa.

För mitt examensarbete valde jag att fokusera på sex-trafficking och skrev om lokala civila organisationers arbete mot den sexuella exploateringen av minderåriga inom rese- och turismsektorn i Pattaya, Thailand.

Som praktikant på Realstars kommer jag bland annat att arbeta med att öka medvetenheten om hållbart resande och vilket ansvar hotell, turister och allmänheten har för att skapa en värld fri från trafficking. Jag har sett att det finns en brist på kunskap inom resebranschen när det gäller sexköp och prostitution, och jag ser fram emot att bidra till att förändra detta.

Inför EUs anti-trafficking dag den 18 oktober kommer jag till exempel att besöka hotell och intervjua allmänheten om just detta som ni kommer kunna ta del av på bloggen. Jag kommer även att vara insatt in i arbetet på EU-nivå för att sprida och implementera sexköpslagen, för att främja en mer rättvis och trygg samhällsmiljö för alla. Sedan kommer jag även delta i föreläsningar, events och uppdatera i Realstars blogg och sociala medier. 

Jag ser mycket fram emot min kommande tid hos Realstars. Det ska bli värdefullt och givande att få ge mig ut och få praktisk erfarenhet inom detta område. Det ska bli så spännande att få möta människor, upplysa folk om detta viktiga ämne samt lära mig mer inom detta område.