Presentation av ny praktikant – Louise

Hej!

Jag heter Louise Palm och kommer under hösten att praktisera hos RealStars. Jag studerar sista året på min kandidat i utredningskriminologi och ser mycket fram emot att spendera denna kommande tid med att arbeta mot en värld fri från trafficking. 

Jag sökte mig till Realstars eftersom jag vill bredda mitt kunskapsförråd rörande viktiga samhällsfrågor som mäns våld mot kvinnor och trafficking. Under 2019 var jag även volontär för Realstars och arbetade främst med sociala medier och har sedan dess haft organisationen kvar i huvudet. Jag är så glad att jag har möjlighet att komma tillbaka och fortsätta bedriva kampen!

Under min praktik kommer jag bland annat arbeta med att planera inför bokmässan i Göteborg, vilket känns väldigt roligt. Vi kommer framförallt lägga kraft på boklotteriet. Jag tror att jag kommer lära mig en hel del om att bedriva projekt och om det nuvarande samhällsläget rörande sexuell exploatering i Sverige. Framöver under praktiken kommer jag även delta på workshop och föreläsningar på skolor rörande Fair Sex samt skriva ett blogginlägg om en rättegång rörande åtal av “köp av sexuell tjänst”. I inlägget kommer jag att reflektera kring rättegångens process, terminologin och utfallet. I mån om tid kommer jag även gräva i hur Sverige kan förbättra implementeringen av sexköpslagen.

Jag är spänd på att se vad denna praktik kommer att medföra och ser fram emot att få engagera mig mer. Jag anser att RealStars gör ett viktigt arbete med att driva kampen framåt och är tacksam för att få vara en del av det.