Creativity for Fair Sex

Art against trafficking

🔍

UNGA SKAPAR I LJUSET AV FAIR SEX

Du befinner dig just nu i en digital konstutställning som verkar för sex på lika villkor, i ett ställningstagande mot sexhandel och trafficking. Konstnärerna är unga kreatörer i Stockholm och Göteborg, som genom sitt skapande valt att vara med i kampen mot vår tids slaveri.

Creatvity for fair sex är ett projket initierat av RealStars, finansierat av Allmänna Arvsfonden. RealStars besöker skolor och föreläser om trafficking följt av övningar som kopplar ämnet närmare oss. Hur hänger egentligen våra egna och samhällets attityder kring sex, jämställdhet och övergrepp ihop med trafficking? Besöket avrundas med en skapande workshop där deltagarna inspireras till att skapa på ämnet, genom sitt valda uttryck. Hitills har det rört sig om bilder, filmer, foton och teaterföreställningar.

Förutom ökad kunskap om trafficking och fair sex, vill vi att deltagarna ska känna att de, genom sitt skapande, har möjlighet att påverka och göra skillnad.

 

Konst med kraft att förändra
Alla verk som skapats ställs bland annat ut under politikerveckan i Almedalen, på bibliotek i Göteborg och på Realstars egna events under 2015.  Där exponeras verken för allmänhet och beslutsfattare. Konstverken används också i olika påverkansyften, där den blir en visuell manifestation för den opinion som finns mot trafficking.

 

Vill du att RealStars kommer till er skola?
Tack vare finansiering från Allmänna arvsfonden kan vi erbjuda Creativity for fair sex helt kostnadsfritt. Kontakta oss så berättar vi mer.

Göteborg,
Frida Eriksson, frida@realstars.eu

Stockholm,
Linda Nordby, linda.nordby@realstars.eu