”Vi kan alla hjälpas åt och förändra normer i tidig ålder”

2014-11-11 11.05.58-1
”Tack för att du kom hit. Men jag förstår inte varför det bara var vi som fick lyssna, hela skolan borde fått vara här.”

De senaste två veckorna har vi besökt ytterligare skolor i bland annat Trollhättan, Skövde, Tibro och Göteborg.

Besöken har varit fullspäckade och lärorika. På Västerhöjds gymnasium i Skövde var vi en hel dag och spelad Fair Sex nätverket, blev intervjuade för en podcast som fyra elever ska göra på tema trafficking samt diskuterade trafficking, sex och normer på eftermiddagen.

I Trollhättan träffade vi en grupp 18 åringar som läser hotell och turism och tillsammans diskuterade vi hur kön och jämställdhet hänger ihop med normer för sex. Den sista timmen skapade eleverna fantastiska collage, varav några exempel ni ser på bilden nedan.

På Fågelviksgymnasiet i Tibro möttes vi av ett 40tal mycket intresserade elever som gärna stannad kvar efter vår dryga timme tillsammans och ställde frågor. Återigen blir det tydligt att vi arbetar med ett brännande ämne där eleverna törstar efter kunskap och möjliga sätta att engagera sig.

Torsdagens besök på Jensens gymnasium i Göteborg bjöd på riktigt intensiva diskussioner med en samhällstrea med inriktning juridik. Vi diskuterade lagar och hur de påverkar normer i ett samhälle och hur olika det ser ut runt om i Europa. Eleverna var oense i mycket men lyssnade på varandra och satte sig in i varandras argument. En riktigt spännande eftermiddag!

I fredags besökte vi Vadsbogymnasiet i Mariestad från morgon till eftermiddag och diskuterade hur samhället i stort påverkas av att prostitution är lagligt och vilka sexuella kränkningar som förekommer i vår vardag och hur vi alla kan jobba förbyggande.

Tack för två intensiva veckor. Tillsammans kämpar vi alla för ett Europa fritt från trafficking och ett samhälle fritt från alla typer av sexuella kränkningar.

2014-11-11 11.07.38
Be Sociable, Share!