Tre frågor till Matilda Sjöström, Steget

Jag heter Matilda Sjöström och är 29 år gammal. Jag bor i världens bästa stad, Göteborg och har precis fått mitt andra barn och livet leker. Jag är även sångerska i banden Steget och Äkta kärlek och musik är det bästa jag vet. Förutom detta utbildar jag mig till projektledare och har arrangerat klubbar i Göteborg i över tio år. En av mina stora drömmar är att öppna ett eget ställe, en krog med massa musik och härligt häng. Just nu håller vi i Steget på med att skriva nytt material och spela in ny skiva och detta känns svinkul.

  • 1 –  VAD TYCKER DU ÄR VIKTIGT I LIVET?

Jag tycker att det viktigaste i livet är att försöka sträva efter att vara lycklig och att vara en bra människa. Min familj och mina vänner betyder såklart allt för mig men jag vill också att livet ska vara något man tar till vara på, och att man försöker göra världen till ett bättre ställe att vara på, för andra med.

Att vara en medmänniska är oerhört viktigt och att bry sig om andra. Känns som samhället är så individualistiskt ego och vi måste komma ihåg att vi ALLA behöver varandra.

2 VAD SKULLE DU VILJA SE MER AV I SAMHÄLLET?

Solidaritet. Och då menar jag precis på det sättet som ordet förklaras i en ordbok: Solidaritet innebär för kollektivet att gemensamt ta ansvar för något, inbördes gemenskap, att i egenskap av del av en grupp verka hänsynsfullt utan egenintresse för denna grupps bästa.

Jag skulle också vilja se att människor slutade försöka köpa sig lyckliga och förstå att vi överkonsumerar alldeles galet för mycket och tar på så sätt död på vår jord och våra riktiga viktiga relationer till varann. Umgås mer, Köp mindre!

3 HAR “FAIR SEX” SOM BEGREPP DEN PLATS DEN FÖRTJÄNAR I SAMHÄLLET OCH VILKA UTMANINGAR SER DU?

Absolut inte. Jag har knappt hört om det innan nu. Fair sex handlar för mig om jämlikhet och respekt. Sexhandel med kvinnor är den tredje största handeln i världen och det är inte ”fair” på något sätt. Och denna frågan tar sig in i allt i samhället då det handlar om i grunden att respektera varje individ som den vill ha det.

Jag tycker att genusfrågan är en utmanare i denna fråga och tror att mycket handlar om vilka roller vi blir tilldelade. Dessa måste försvinna så att alla kan få vara vem dom vill utan fördomar eller påtryckningar.

4. HAR DU NÅGRA  FAVORITLEGGINGS?

Jag har alltid svarta leggings tyvärr. Jag tänker alltid att jag ska ha typ röda eller gröna för att det är roligt med färg men sen åker de svarta på tillslut ändå. Och detta gäller färg överlag för mig. Jag är nästan alltid helt svartklädd.

Se Steget på YouTube!!

Be Sociable, Share!