Trafficking-slakt

Ett nytt vasst inlägg om traffking. Adrian Lindholm presenterar sig med orden; ”En snart arton varv runt solen gammal förortskis med en relativt bastant moppemusch, är jag. Från barndomen i Partille flyttade jag förra sommaren ut till Öckerö, där jag nu går i en skola som jag reser runt jorden med. Dans, musik, foto, människor, texter, resor, mat, samhällsfrågor och språk ligger nära hjärtat. Jag är väl egentligen mer intresserad än intressant. Jag har ett omättligt kanelbegär, en förkärlek för småglin och ett jättemodernt familjeträd. På grund av min tendens att dra opassande och, framför allt, oändligt torra skämt, så en tumlag är att ta mig med en fet slev salt. Det brukar jag göra.
Jag bugar och bockar och tackar och niger för möjligheten att få hjälpa till, om ens bara lite, i kampen mot trafficking!”

Trafficking = Slakt
Så tänker jag – att det inte är någon egentlig skillnad mellan de två. Slakt är mord på rullande band med pengar mot mordoffer i siktet.

Trafficking är visserligen i bästa fall inte förenat med någons sista vers, men det är, precis som i slakt, kroppar som ofrivilligt ska säljas.

Och även denna kroppshandel sker jämt och ständigt, hela tiden. Även nu. Trots att det som sagt i den bästa av världar inte är mord, kan man fråga sig hur mycket av vad som kan räknas som värdigt liv som finns kvar, när man berövats allt allt allt för att bli sexslav. Ja, visst fan är det slakt. Människoslakt.

Det är ett komplext slaverimaskineri, som tyvärr saknar både avknapp och nödbroms. Den som faller i fällan får fysiska och psykiska ärr skrivet i sitt öde, och garanteras trauman, förnedring, smärta och misär.

Nattsvart, ja, men i denna helveteshåla skiner trots allt ljus på flera ställen från facklorna i händerna på de som kämpar emot. Det hela kanske verkar hopplöst, men det är det inte. Dessa offer är inte hjälplösa. Även om inte alla offer får det, så får en del hjälp, och många räddas från att ens bli sålda till en början, tack vare att folk tar ställning mot detta människoslakteri – mot trafficking – och ger det de känner att de kan bidra med, vare sig det är en näve, en stämma, en hjärna, en peng, ett nätverk, en talang, sitt engagemang, sin tid, sin närvaro, sin vilja eller något helt annat. All hjälp hjälper. Och hjälp behövs. Vi får torka de kinder vi kan, så vi slipper torka slakteriets röda golv.

Adrian Lindholm för RealStars

Be Sociable, Share!