”Tack så jättemycket för att du kom, det var jättelärorikt”

2015-01-22 14.06.28Idag är sista dagen av fyra som vi är på Alströmergymnasiet i Alingsås. Dagarna har fyllts av spännande diskussioner, kreativt arbete och väldigt intresserade och engagerade elever.

Vi har träffat sammanlagt 250 elever och diskuterat allt mellan människohandeln i Europa, denna stora globala organiserade brottslighet, till huruvida det är okej att lägga upp bilder på kompisar som hånglar på sociala medier. Vi har dessutom arbetat kreativt med teckning och collage, något som var otroligt uppskattat bland eleverna.

”Det är kul när man liksom pratar om något först. Och sedan kan man direkt agera på det.”

Vi i Realstars fokuserar på aktion och vad vi alla kan göra för att motverka traffickings fortsatta existens och skapa ett mer organiserat arbetet för de mänskliga rättigheterna i Europa. Detta är något som ungdomarna vi träffar visar stort intresse för. Det kreativa arbetet vi erbjuder är något som många saknat och det är ofta svårt att få tiden att räcka till. Eleverna stannar gärna kvar efter lektionens slut för att göra klart sina saker.
Skriver på

Idag reser unga mer än någonsin förr, världen över, och många ger exempel från det de sett på sina resor i till exempel Thailand. Det blir tydligt att prostitution är något de flesta stött på och sett med egna ögon, både i Sverige och utomlands.

Det är så tydligt att frågor som dessa måste diskuteras mer och att ge eleverna tid och utrymme att reflektera och diskutera med varandra är en grundbult i arbetet för förändring. Det är så spännande att vara en del av den processen!

Tack Jenny Hochleitner och Cecilia von Weissenberg och alla elever på Alströmergymnasiet för fina dagar!

För att hålla er uppdaterade om ungdomarnas verk, håll utkik på Creativity For Fair sex.

Be Sociable, Share!