Starkt dansprojekt på Realstars event- här är klippet

Bio Roy var fullsatt under eventet den 23:e maj där kvällens talare bjöd på gripande historier ur sexslavhandelns verklighet. Inför eventet har Toby Kassell koreograferat en unik modern dans som vi nu visar ett klipp av för att fler kan ta del av.  Vi passade också på att ställa några frågor till Toby Kassell (koreografi).  Artisterna i uppsättningen: Dans  Joakim Envik Karlsson, Danielle  de Vries samt musiker Linda Olah och Lindha Kallerdah.

Hur började ditt skapade av koreografin?

Dansmaterialet vi använde under eventet kom från en film jag arbetar med just nu. Filmen handlar om ett par och deras kommunikationssvårigheter under en lång tid. Från att de möts till att de har varit ihop en längre tid.  Jag isolerade just den delen och fokuserade på den kampen om sexuell jämlikhet. Jag valde två kvinnliga improvisationsmusiker att göra filmmusiken aggressiv och otäck för att skapa mer spänning i rummet. Trafficking är trots allt en mycket obehaglig fråga och alla borde ta det på allvar. Jag visste att dansen skulle visas efter omfattande diskussioner och berättelser om trafficking, detta gjorde det mer spänt.

Vad tyckte du om resultatet? Hur kan dansen kopplas till Realstars arbete?

Jag var mycket nöjd med resultatet. Publikens känslor varierade. Vissa var mycket positiva och sa att de blev rörda och tackade mig. Andra blev väldigt upprörda, nästan förolämpade. Men ingen verkade bli uttråkad eller likgiltig. När jag arbetar leker jag med ett associerande bildspråk, en fysisk dynamik och spänning för att skapa en upplevelse som kan tolkas på olika sätt. Jag försöker att inte ha med mina åsikter i mitt arbete utan istället försöker jag provocera fram en dialog genom att skapa frågor. Jag tror detta passar in med Realstars arbete eftersom att det väcker frågor om sexuell jämställdhet.

Upplev och se dansen här:

Malin för Realstars
Ta ställning mot trafficking här.

Be Sociable, Share!