Sluta blunda

Senaste veckan har jag gått och funderat mycket på Fair Sex, framförallt hur det kommer sig att det finns så mycket unfair sex. Ungdomsstyrelsen skriver på sin hemsida att 1,7% av Sveriges ungdomar någon gång har sålt sex via internet. När jag läser sådan information blir jag illamående. Jag förstår inte hur man som vuxen kan sitta vid en dator, bestämma träff med personen och aktivt köpa sex av minderåriga. Att det finns de som har sjuka sexuella preferenser vet man, det har man förstått. Men det obehagligt att det sker i så stor utsträckning och att det verkar få fortgå utan större insatser från polis och regering.

Metro hade en artikel för någon vecka sedan där dom hade intervjuat en minderårig kille som säljer sex för att få in extra pengar och hjälpa till med att betala räkningarna hemma. Att killar säljer sex är något som man inte hör eller läser om alls lika mycket som när det gäller tjejer. Det finns inte heller samma stöd för killar som sedan vill söka hjälp. Om det är tabu att prata om tjejer som säljer sex så är det supertabu att prata om killar som säljer sex. Det ska på något sätt inte finnas, men det gör det och man kan inte blunda för det längre.

Jag är glad att man kan se en tydligare trend i media där man mer och mer uppmärksammar ungdomar som säljer sex.

Det är viktigt för samhället att öppna ögonen och verkligen förstå vad som sker bakom stängda dörrar. Det är också otroligt viktigt att regeringen tar sitt ansvar och ser till att de ungdomar som har sålt sex och vill få hjälp får det. Vi måste alla våga stå upp för de som inte har en egen röst så skriv på och stöd vår kampanj!

Matilda Öhlin Knutsson för RealStars

Be Sociable, Share!