Stjärnspäckade Borås

Nu så har turen att skriva kommit till mig, Vilda.

I mitt första RealStars blogginlägg vill jag berätta lite om varför jag är med i RealStars, men framförallt vill jag lyfta fram alla andra stjärnor som har ställt upp och gett oss vind under vingarna.

Det finns många goda anledningar till varför jag valde att engagera mig så starkt i RealStars och frågan kring sexslaveri, men den viktigaste, den som kommer upp i mitt huvud då och då är att en av dem traffickerade kvinnorna kunde ha varit jag.

En tanke som jag inte kommer ifrån är den att det är en ren tillfällighet att jag föddes där jag föddes och växte upp i en trygg miljö.

Det är bara den lilla tillfälligheten som har gjort skillnad för mig, att jag idag inte står på gatan och tvingas sälja min kropp.

Men om jag nu var en av dem traffickerade kvinnorna då? Om jag inte hade rätt att äga min egen kropp..? Vad skulle jag vilja, vad skulle ge mig hopp och göra skillnad i mitt liv? Jo, att andra människor med bättre möjligheter stod upp för mig.

Jag, jag har en möjlighet och jag tänker stå upp och göra allt jag kan för att nå en förändring i frågan.

Visst, ibland känns det överväldigande, problemet är ju stort. Men för RealsStars så handlar det om ”den lilla handlingen”. Många ”små handlingar ger en stor effekt”. Så är det bara.  Lägger man till en stor dos optimism, glädje och framförallt framtidshopp så går det ännu bättre.

Alla som har valt att enagera sig i RealStars på olika sätt har en sak gemensamt; att göra det de själva kan för att få stopp på sextrafficking.

Tre av våra stjärnor som jag vill lyfta fram just idag är tre personer som gjorde det möjligt för oss att skapa den fina förpackningen till våra RealStars Legwear.

Fotografen Henrik Bengtsson, make-up artisten Ulrika Andersson och modellen Tina Nilsson är tre personer som verkar i en bransch där det finns mycket dold prostitution, nämligen modebranschen.

Alla tre vill göra vad de kan för att lyfta fram problemet med sex trafficking. För alla tre var det en självklarhet att ställa upp , säger dom. Det är vi på RealStars mycket glada och tacksamma för.

– Problemet är stort i hela Östblocket för att bara ta ett exempel. Där finns det mycket dold prostitution inom modevärlden.

”Då är det självklart för mig att engagera mig i RealStars och frågan kring sextrafficking på det sättet jag kan, nämligen genom fotografi”, säger Henrik till mig när jag undrar varför just han har valt att hjälpa oss.

Att prostitutionen och sex slaveri som pågår  ”någon annanstans” inte berör oss vill varken Henrik eller några av oss andra på RealStars kännas vid. För vi är alla människor och vi lever tillsammans i en och samma värld. Och allt som händer berör mig. Och dig. På ett eller annat sätt.

Som ni ser så finns inte stjärnorna bara på himlen och i Hollywood. Vi hittade våra i Borås.

Så; TACK Henrik, Ulrika och Tina. Ni är våra riktiga stjärnor!


Ulrika och Tina förbereder plåtningen till RS-förpackning.

Henrik in action.

// Vilda

Be Sociable, Share!