RealStars väcker engagemang i klassrummen

I samarbete med RealStars har speleleverna i kursen Estetisk Kommunikation 2 på Mediagymnasiet skapat personliga digitala berättelser kring temat gränser och gränsdragning. Projektet inleddes med att RealStars höll en föreläsning och workshop på temat trafficking och Fair Sex och med detta som utgångspunkt påbörjades arbetet med de digitala berättelserna.
”Digital Berättelse” är startskottet för höstterminens slutprojekt ”Serious Games” vilket är en spelgenre där spelens primära syfte inte är att underhålla utan att påverka. Elevarbetet kommer att ingå i Mediagymnasiets samlingsutställning ”De andra”. Två av elevernas filmer kommer att publiceras inom ramen för projektet Creativity for Fair Sex inom kort.

Föregående vecka rymde också ett besök på Kungsholmens Västra Gymnasium där RealStars höll en föreläsning för en sociologiklass och kriminologiklass.

Tack för att du kom till vår skola och föreläste om trafficking. Det är så konstigt att vi inte får höra mer om detta ämne i skolan. Om jag fick bestämma skulle diskussioner på temat Fair Sex ingå i läroplanen!
Citat som dessa tydliggör att RealStars fyller en viktig funktion i arbetet med att föreläsa om sextrafficking och hålla workshops på temat Fair Sex – sex på lika villkor. Skolbesöken är et viktigt verktyg i arbetet att praktiskt engagera yngre generationer i det strukturella förändringsarbetet och ge dem möjlighet att reflektera kring rådande attityder och normer gällande sexköp och sexualitet.

Eleverna är hungriga efter kunskap och brukar stanna kvar efter föreläsningarna och ställa frågor och dela sina reflektioner. En elev så följande ”efter föreläsningen insåg jag hur tydligt det är hur normer och föreställningar kring sex och könsroller leder till sexköp och andra typer av övergrepp”.

Är du lärare eller elev och vill att RealStars besöker din skola? Vänligen kontakta processledare Emily Norling på emily@realstars.eu för Stockholmsbesök eller Anna Lindeborg på anna@realstars.eu för Göteborg.

Be Sociable, Share!