RealStars ska bli större och synligare under 2013

RealStars kan se tillbaka på ett mycket händelserikt 2012 med många lyckade aktiviteter. Allt tack vare värdefull hjälp, samarbeten och inspiration i arbetet. Vi har påverkat lokalt, nationellt och på EU-nivå. Vårt mest framgångsrika år sedan starten 2010. Vi vill gå i bräschen för att försvara för allas lika värde och Fair Sex. Vi kom en bra bit på väg genom kampanjen för ett Europa fritt från trafficking!

Här är några av årets höjdpunkter:

Föreläsningar: Vi blev inbjudna att tala på SE-forum i januari och har varit ute i gymnasieskolor och talat på företagsträffar.

Ett samarbete med 180 Degrees Consulting, där morgondagens ledare från Handelshögskolan i Stockholm gjort ett utmärkt konsultarbete
och hjälpt oss att utveckla strategier för större social påverkan.

Vi har arrangerat klubbevent For Fair Sex på House of Win Win i Göteborg med en rad inbjudna talare och två artister; Sebastian Wijk och The Naima Train. Vi fick lyssna på forskning och lyssna på hur verkligheten kan se ut för brottsutsatta unga tjejer.

På Lagerhuset ställde vi ut Konst för Fair Sex. Fem spännande konstnärer; Mathilda Frykberg, Ann-Pia Azizuddin, Martina Jakobsson, Mette Johansen och Minka Jaker visade sina verk. Göteborgsstad berättade också om arbetet att ta fram en handlingsplan mot prostitution och människohandel.

RealStars har skapat debatt och väckt opinion, bland annat genom tre debattartiklar, i Göteborgs-Posten, Svenska Dagbladet Brännpunkt och senast i Aftonbladet

Kampanjens höjdpunkt – Anti-traffickingdagen på Moderna Museet den 18:e oktober med ett hundratal i publiken. Ett spännande program med talare från Musikhjälpen, polisen, länsstyrelsen, The Body Shop, UD och Europaparlamentet. Emil Jensen stod för Musik och fyra författare berättade om varför de skrivit viktiga böcker om ämnet trafficking,

Sammantaget har vi haft flera fantastiskt och inspirerande event och möten om hur vi ska formge en framtid där människovärdet och Fair Sex ska gälla alla och envar. Att lagstifta mot sexköp är en hörnsten för denna framtid utan sexslaveri.

RealStars har av Ungdomsstyrelsen fått förtroendet att 2013 fortsätta och vidareutveckla vår kampanj For Fair Sex – Against Trafficking.

Just nu ser vi över olika möjligheter och samarbeten och planerar för fullt. Vi vill få med fler på tåget för ett Europa fritt från trafficking. Vi fortsätter samarbetet med skolor, utvecklar företagssamarbeten och kommer att anordna olika event med Fair Sex som tema (dans, konst m.m).

Att företag är med och tar samhällsansvar tror vi blir nästa steg inom social hållbarhet! Vårt mål är också att bli synligare som organisation, växa och utöka antalet medlemmar. Då kan vi på sikt spela en nyckelroll för att skapa samhällsförändringar.

Hör gärna av er med idéer.

Allt stöd och förslag om hur vi kan få större genomslag i samhället är ovärderlig.

Tack till alla!

Malin för RealStars

Be Sociable, Share!