Realstars drar igång Novelltävling – fina priser finns att vinna!

UntitledVälkommen att delta i RealStars novelltävling för unga – en unik möjlighet att skriva om livsviktiga frågor: Fair Sex – allas rätt till sex på lika villkor, och vinna fina priser.

Temat för novellen är Realstars budskap: Fair sex mot trafficking. Låt dig gärna inspireras av Res och Jobba och våra andra kampanjer som du hittar här!

Hur du gör för att vara med:

1. För att komma igång kan du skriva ner några nyckelord att utgå ifrån, på temat Fair Sex – Against trafficking. Vad vill du berätta om? Är det en specifik känsla du vill förmedla? Vad är ditt budskap till läsaren? Be gärna dina lärare och kompisar om hjälp om du behöver.

2. Novellen får vara max 4 000 tecken inklusive mellanslag. När du är klar skickar du den till anna@realstars.eu. Senast 5 juni vill vi ha ditt bidrag. 

3. Alla noveller kommer att publiceras på realstars.eu och vår sida Creativity For Fair sex och vinnarna belönas, genom en jury från Realstars, med fina priser.

 Var en del av förändringen var med och driv den utveckling och opinion som behövs för ett Europa fritt från trafficking och för Fair Sex – för alla!

 Kontaktperson: Anna Lindeborg, processledare Göteborg, anna@realstars.eu.

FAIR SEX – ETT HÖGAKTUELLT ÄMNE

Varje år drabbas uppemot 27 miljoner människor av trafficking, där majoriteten är för sexuella ändamål. Efterfrågan på sexuella tjänster är den stora orsaken. Samtidigt ställs många ungdomar idag inför sexuella kränkningar och övergrepp. Handel med kroppar och sexuell integritet är högaktuella och viktiga ämnen som väcker starka känslor. Vad kan vi göra åt detta, och hur kan vi skapa ett samhälle som vi alla vill ha?

Föreläsning & kreativt skapande – Vill du att vi kommer till din skola?

Dina elever får kunskap och verktyg att reflektera kring sextrafficking och Fair Sex, samtidigt som vår workshop inspirerar till kreativt skapande i både text men också bild och foto. Här får eleverna själva chansen att utrycka sina tankar och åsikter – och samtidigt göra skillnad.

Kontakta någon av våra processledare för att få Realstars till din skola!

Göteborg: Anna Lindeborg. anna@realstars.eu
Stockholm: Anton Gustafsson. anton@realstars.eu

Be Sociable, Share!