Kristina Sigunsdotter

Brev till okysst

Lyssna nu. Du. Det är en sak jag måste säga. Fast jag vet att det egentligen är alldeles för sent.

Du som går hem i natten, i uppsparkade doctor martens med spinkiga vingelben. Du med Broder Daniel-stjärnorna fastklistrade under ögonen, som blivit alldeles för full igen på folköl du snattat på ICA. Du okyssta och längtande. Lyssna nu.

Du kommer känna händer som rör dig bara för att öron vill höra dig ropa efter mer. Du kommer pressa dig mot mjuka kroppar och slicka din svett från någon annans hud. Du kommer sticka in din tunga mellan dyblöta läppar, ligga i sängar med dina händer mellan särade ben, vakna upp med mjuka bröst pressade mot din rygg och sömniga armar slingrade runt dig. Du kommer bli kallad den kåtaste tjejen i världen av någon som är så stolt över att ett litet tag få kalla sig din.

Du kommer hångla med henne med tjocka ullstrumpbyxor som sticks mot låren, som luktar nylagd asfalt, barr, sekret, som har hud som knottras så fort du rör vid den. Hon kommer ligga bredvid dig i snön på marken och din hand kommer sluta i hennes och snön som inte smälter på era kinder kommer samlas i era ögonbryn.

Du kommer träffa någon ny som luktar kaffe och cigg och svett och har ett hål i sin skjorta där du kan komma in med hela handen. Hon kommer ha blekt skinn, myggbitna ben och skrubbsår på knäna. Du kommer få det att svarta för hennes ögon och hon kommer viska: Det är som att det går ett elstängsel mellan munnen och fittan när du kysser mig. Och du kommer vilja svara någonting men inte hitta orden, de mittemellan: Ska vi knulla? och Jag vill vara din.

Hon kommer lyfta dig och bita dig försiktigt i underläppen och en dag kommer du stoppa en nattfjäril i trosorna, bara för att komma ihåg hur det kändes när hon rörde vid dig.

Du lyssna. Det kommer bli sommar och du kommer ligga bredvid honom som du är så jävla jävla askär i och när han kysser dig kommer du krama gräsmattan med båda händerna för att inte skrika rakt ut. Och han kommer se på dig som att han vill ha dig utan att försöka äga dig och du kommer undra över hur någonting kan kännas så mjukt och hårt på samma gång. Hur det kan kännas som att du drömmer fastän du är vaken, hur du kan vara påklädd fast ändå helt naken. Du kommer känna det som att du har en helt ny kropp, som ett helt nytt land och du kommer ha honom under dig och över dig och under dig och du kommer böna och be:Sluta inte sluta inte sluta inte. Snälla snälla sluta inte.