Fair sex vs. Real love

Fair sex är ett koncept som  är otroligt viktigt för  mig. Det är viktigt också tycker jag att det framgår att fair sex är olika för alla människor och att så länge man själv är komfortabel med sin egen definition så ska ingen annan säga till en att den är fel. Nu när jag pluggar utomlands så möter jag människor från olika länder och kulturer och alla har olika definitioner på vad sex är för något och på vilket sätt man ”ska ha sex.” Jag har under dom tre åren jag har varit här i Skottland haft oändliga diskussioner om sex och det som jag har lärt mig mest och sett som ett mönster är att vi svenskar har ett väldigt liberalt sätt att se på sex och hur man har sex. Många utav mina vänner från USA och Storbritannien till exempel tycker att vi är för liberala, att man inte ska ha sex med en person som man inte är kär i och att om man har sex bara för att man tycker om sex så är man slampig. Det som jag tycker är intressantast med detta synsätt är att det gäller nästan uteslutande tjejer. Tjejer blir slampiga men killar är bara killar. Det känns gammaldags och det känns fördomsfullt och bara för att man inte har ”real love” så kan man fortfarande ha fair sex och det känns som att det inte alltid framgår.

Livet är inte menat att vara utstakat efter ett specifikt sätt att se på sex och kärlek. Vi har alla vår egen definition på båda koncepten och det måste man acceptera.

Jag är stolt över att vara svensk och över mitt liberala sätt att se på sex. För mig är det en styrka att veta att många tjejer i Sverige vet sin egen vikt och kan leva ut sin sexualitet. För mig är det fair sex, att kunna leva ut sin sexualitet vare sig det är som straight, gay, inget sex innan giftermål eller ny partner varje helg. Det är upp till DIG hur du vill ha sex och ingen annan ska kunna säga till dig att du är för slampig eller för pryd, så länge du är nöjd med dig själv och hur du har sex så är det fair sex och det är det enda som betyder något.

Matilda Öhlin Knutsson for RealStars
Ta ställning för FOR FAIR SEX och Europa fritt från Trafficking

Be Sociable, Share!