NineYards tar sitt ansvar och lånar ut en av sina eldsjälar till RealStars under CSR-forum

MajjaRealStars deltog på CSR Forum i Göteborg den 16 november för att få chans att träffa nätverket CSR Västsveriges medlemmar. Vi knöt kontakter, pratade om möjliga samarbeten samt hittade nya medlemmar. Med som volontär deltog Majja Frisk från företaget Nine Yards.

Berätta gärna om Nine Yards sociala ansvar och om ni har andra initiativ för att göra världen lite bättre?

Vi gör mycket ”pro bono” uppdrag åt till exempel Friends, SOS Barnbyar, Stockholms Stadsmission, Start Up Grind, Musikhjälpen, Marknadsföreningarna i varje stad, skolor som behöver hjälp med diverse kompetenskraft.. Vi har också en agent i Sydafrika som driver barnhem och projekt för mångfald, vilka vi sponsrat i flera år. Vi brukar säga att det ligger i våra anställdas DNA att vilja hjälpa till.

Hur kom det sig att Ni på Nine Yards ville stödja Realstars genom att bidra med er tid vara med på CSR-forum och informera om Realstars verkamhet för besökarna?

Vi har lite koll på RealStars goda arbete och ser era kraftansträngningar runt om i stan. Allt ifrån deltagande på välgörenhetsversnissager till fantastiska initiativ som Hotels for Fair Sex. Hotell Flora som var det första hotellet att haka på det initiativet är god vän till oss på Nine Yards, vi lägger många möten där.

Hur var mottagandet och intresset bland företagen som besökte CSR-forum och pratade med Realstars?

Man möttes av en väldig nyfikenhet! Efter stor erfarenhet inom eventbranchen vet vi att det ibland kan vara svårt som monterpersonal att fånga in folk, få dem att vilja lyssna på just ens viktiga budskap. Här var det inga problem. Vi stod där med ett budskap som uppenbart intresserade och berörde företagen. Det kändes som helt rätt publik helt enkelt.

Hur viktigt är det att olika företag tar ställning i frågan om sextrafficking idag?

Så satans viktigt. Vi gillar inte tabun. Sextrafficking är ett tabu utan dess like, där efterfrågan därför har en chans att komma undan. Vi är glada att vi kunnat låna ut en av våra anställda för att lyfta ämnet, skapa diskussion och ställa sig bakom Fair Sex tillsammans med RealStars.

Be Sociable, Share!