En ny resvecka för RealStars och Fair Sex-skola

resveckaEfter påskledigheten är RealStars och Fair Sex-skola återigen ute och besöker skolor. De senaste veckorna har vi varit både i Stockholm och i Skåne.

RealStars fick förfrågan om att föreläsa om Fair Sex, prostitution, trafficking – nutidens slaveri, på Västra Kungsholmens Gymnasium i samband med deras medverkan i Raoul Wallenbergs Kubprojekt, då de ska arbetet med temat ”Rätten att inte förslavas”. Det ville vi såklart! Dagen började med en 30 min föreläsning för hela skolan i aulan efterföljd av tre workshops med olika klasser.

Med många nyanlända vid skolan fick vi också höra starka historier om ungdomarnas möte med prostitution i bland annat Grekland. 10-20 euro kostade det att köpa sex med kvinnor i grekiska flyktingläger. RealStars arbetar för att strypa efterfrågan, vi vill inte att någon ska köpa till sig sex med dessa fattiga och utsatta flyktingkvinnor. Prostitution existerar för att det finns människor som är villiga att utnyttja fattiga och sårbara kvinnor (också på flykt).

Samma vecka fick vi även besöka IT Gymnasiet i Uppsala och DCC i Stockholm. Det blev många spännande diskussioner och mycket fint skapande vid dessa skolbesök. ”Frivillighet” och ”frivillig prostitution” är ständigt återkommande teman, ”kan det finnas kvinnor som säljer sex frivilligt?” är en vanlig och svår fråga att besvara. Fair Sex, sex på lika villkor ska gälla alla och i alla situationer och prostitution är inte Fair Sex.

Denna veckan är RealStars i Helsingborg och träffar elever vid Cultura Gymnasium och på Rönnowska Skolan. På Rönnowska Skolan kommer vi träffa elever på ”Hotell- och turismutbildningen”. 80% av svenskars sexköp sker på utlandsresan där prostituerade personer och bordeller är mer lättillgängligt och vi pratar om vad man som hotellanställd kan göra för att förhindra prostitution. Anställda inom turism- och hotellsektorn kan göra mycket för att minska trafficking och prostitution!

Vi vill också gärna ha flera volontärer i Skåne. Hör av er till Ottilia om ni vill engagera er mot trafficking och för Fair Sex i Skåne!

Be Sociable, Share!