Ambassadörsutbildningens andra träff

20160602_152451RealStars ambassadörsutbildning är i full gång, och igår träffades ett gäng taggade ambassadörer på Clarion Hotel i Stockholm, ett hotell som generöst nog sponsrade oss med en lokal. Clarion Hotel är med i vårt nätverk ”Hotels against trafficking”.

Igår diskuterades vårt webbspel ”Nätverket” och det blev många livliga diskussioner och tankar kring innehåller och de normer som finns i vårt värld. ”Jag blir så äcklad över att de här åsikterna och tankesättet finns i alla samhällsled” sa en volontär, och alla var överens om att vi bör fokusera på att snacka med ungdomar och arbeta med attitydförändring ännu längre ner i åldrarna.

På plats fanns även Fanny Borg som jobbar som processledare på RealStars i arbetet med Fair Sex-skolor. Hon berättade om vår verksamhet och hur vi arbetar gentemot ungdomar.

Under diskussionerna och vårt webbspel ”Nätverket” konstaterades det att ”sexköparna tänkte bara utifrån sig själva och deras egna perspektiv, ingenting om kvinnorna de utnyttjar. Och de brydde sig bara om att ingen skulle få reda på det, det säger ganska mycket om deras moral”.

Dialogen gick sedan vidare och återknöt till verkliga händelser i de blivande ambassadörernas liv, där många blundar för sexism och inte vill veta av det. ” Man har fått höra ””Det är väl bättre att man inte vet att sexism förekommer och drabbar ens familj” Det är som att säga att så länge man inte vet att folk blir mördade i Rwanda, så spelar det ingen roll. ”

Vill du också delta i utbildningen? Nästa träff är 8 juni, klockan 18.00. Maila alexandra@realstars.eu för att anmäla dig.

 

Be Sociable, Share!