8 Mars – ny kampanj

Internationella kvinnodagen, en dag att stanna till och uppmärksamma starka kvinnor brukar det heta. Det är ju självklart alla kvinnor och flickor, många av dem som har svaga röster i samhället, som vi vill uppmärksamma. Som vi säger i RealStars – vi är alla stjärnor och kan alla göra en handling för andra och kämpa för frihet och mänskliga rättigheter.

Realstars är på Världskulturmuseet och firar i kväll kl 19. Vi är en av programpunkterna senare på kvällen. Missa inte det! Se programmet.

Internationella kvinnodagen uppmärksammas på många olika sätt. Idag som så många andra morgnar lyssnar jag på Tankar för dagen. I morse delade Carl Otto Werkelid, kulturråd vid Sveriges ambassad i London, med sig om sina tankar om civil courage. Något så enkelt som att göra något för en annan människa som du skulle önska att någon gjorde för dig i en viss situation. När jag tänker på våld mot kvinnor och barn så finns oftas andra människor på gator, torg, skolor som ser eller borde se och borde gripa in. Det är lätt att prata om detta men kanske svårare i praktiken, men så avgörande för många som drabbas. Jag hoppas på mer civil courage! Lyssna på det tänkvärda inlägget här.

Idag smygstartar vi också en kampanj för att uppmärksamma trafficking i några av våra käraste resemål i Europa. Svenskar älskar att resa. Resmål som Amsterdam, Berlin, Barcelona, Grekland m.fl. är några av våra alla käraste destinationer som vi åker till för att semestra, ha det bra och komma bort.

Vi vill med kampanjen Travel for Fair Sex visa en verklighet som många inte känner till. Dessa platser ligger i länder som har den värsta statistiken när det gäller trafficking, prostitution och barnhandel m.m. Vi vill uppmärksamma detta och bidra till att vi stolt kan fortsätta resa.

Alla kommer kunna vara med och påverka och förändra denna bild som Travel For Fair Sex-Ambassadörer. Stina Månsson som nu har börjat jobba hos oss har skapat kampanjen. Kampanjen Travel for Fair Sex

Malin för RealStars

Be Sociable, Share!