UF-företag med hållbarhetsfokus

Realstars blev kontaktade av fem elever från Marina Läroverket i Danderyd som genom en entreprenörsskapskurs har skapat ett UF-företag med ett hållbarhetsfokus. Vi välkomnar elevernas kreativa sätt att uppmärksamma hur den globala människohandelsindustrin reducerar människor till varor genom en vara och logotyp med ett signalvärde. Realstars bad dem berätta om sina tankar kring sitt företag Path UF, People against trading humans, som donerar 50% av vinsten till organisationer som jobbar mot människohandel.

________________

Vi är fem elever från Marina Läroverket i Danderyd, som genom kursen entreprenörskap driver ett pågående UF företag. Vi kallar oss Path UF (people against trading humans) och vi har lanserat en återanvändbar termosmugg för varma och kalla drycker, som innebär kvalitet och hållbarhet i kombination med snygg design och en logotyp med ett signalvärde. Vi på Path UF driver vår verksamhet med en hjärtefråga som ligger till grund för vilka vi är, nämligen alla människors lika rättigheter och att det inte är en självklarhet för alla. Vår egendesignade logga på muggen, i form av en streckkod, signalerar alltså värnandet av alla människors lika värde. Streckkoder är som vi vet kända för att representera ägarskap av varor och människor som har fallit offer för människohandel behandlas på precis samma sätt – som en vara med en streckkod.

Idag är miljontals människor slavar inom den globala människohandeln, som är en av de mest lönsamma formerna av organiserad brottslighet. Därför har vi på Path UF valt att donera 50% av vår vinst till organisationer som arbetar mot människohandel, däribland våra vänner på RealStars som vi har fått möjlighet att komma i kontakt med.

Genom att köpa en termosmugg är du alltså med oss i kampen mot exploatering av människor och din andel bidrar till en förändring. Hjälp oss att hjälpa andra. Muggen går att beställa för 149 kr/st och för att lägga en beställning kan ni antingen maila oss, skicka ett meddelande på facebook eller instagram, eller genom att fylla i ett formulär på vår hemsida.

Hitta oss och mer information om oss!

Instagram: path_uf

Facebook: Path.uf

Webbshop/Hemsida: pathuf.com.se

Mail: path.uf2020@gmail.com

 

Hälsningar från Path UF

 

 

 

 

Be Sociable, Share!