Event – aktuellt och arkiv

2017

RealStars deltar i panelsamtal på Almedalsveckan 3 juli

För mer information om Almedalsveckan och uppdaterad program se http://www.almedalsveckan.info/

Stay tuned för information kring 8 mars aktiviteter …

Aktuellt hösten 2016

RealStars på CSR-forum i Göteborg 21 november 

RealStars på MR-dagarna Malmö 17-19 november

RealStars arrangerar miniseminarium: Fair-sex i skolor och på internett-vi finns där unga är                 Malin Roux Johansson, Frida Eriksson, Patrick Strömberg

RealStars medverkar på bokmässan i Göteborg 22-25 september

Aktuellt hösten 2015

Caroline af Ugglas + RealStars + 18 oktober + Du = traffickingfritt Europa

18 oktober är det EUs antitrafficking-dag. Vi på RealStars uppmärksammar detta för femte året genom att bjuda in dig till en inspirerande dag. Här kan du, genom att köpa en exklusive tavla av artisten Caroline af Ugglas, vara med och stödja vårt envisa arbete för ett trafficking-fritt Europa. 

Den exklusiva Caroline af Ugglas-tavlan är framtagen i en begränsad signerad upplaga och är en stark symbol som gör skillnad. Under kampanjveckan och anti-trafficking-dagen säljer vi tavlan för endast 2 900 kr, istället för 3 900 kr.

Storlek: cirka 60×60 cm
Material: Canvas-print
Ram: 3D-kilram
Dag: 18/10
Tid: 11.00 – 17.00
Plats: A-ramar. I hörnet av Nordhemsgatan 13 och Första Långgatan

På programmet: bland annat Malin Roux Johansson, grundare av Realstars och Mats Paulsson, polisinspektör, polisens Människohandelsgrupp i Göteborg. Musik: Ulrika Neterdal och David Törnebäck. Mingel, musik och lättare förtäring. Partners: Elanders, Marknadscheferna och A-Ramar

18 oktober till 1 november: Utställning på Stadsbiblioteket och i Göteborg – Creativity for Fair Sex

Med anledning av EUs antitraffickingdag den 18 oktober öppnar Realstars konstutställning på Stadsbiblioteket i Göteborg. Varmt välkomna på vernissage kl.13.00! 

Tillsammans med tusentals ungdomar över hela Sverige vill vi belysa det faktum att det pågår ett stort modernt slaveri i Europa idag– den kommersiella sexindustrin. Men framförallt att vi alla kan göra något för att förändra detta. De verk som ställs ut är skapade inom ramen för det Arvsfondsprojekt Realstars drivit under flera år, Creativity for Fair Sex.

I samband med utställningen kommer vi den 21 oktober kl. 17.00 bjuda in till öppen föreläsning och workshop på biblioteket. Mer information inom kort!

Realstars arrangerar och deltar i panelsamtal på MR-dagarna

Unga riskgrupp för människohandel
Datum och tid: 9 november kl. 15:00 – 16:00
Plats: R22+23, Svenska Mässan i Göteborg.
Paneldeltagare: Madeleine Sundell, Malin Roux Johansson, Maria von Bredow, Ninna Mörner

Unga är en stor riskgrupp för att utsättas för människohandel för olika ändamål. Medan flickorna i större utsträckning utnyttjas i sexhandeln ser vi att pojkar tvingas begå brott. För att förebygga måste vi också förstå kopplingen till strukturell diskriminering som bidrar till exploatering. Samtalet lyfter kunskap, statistik, trender och behov av åtgärder.

Läs mer här!

14-27 november: Utställning på Kortedala Bibliotek i Göteborg – Creativity for Fair Sex

Lördagen den 14 november öppnar Realstars två veckor långa utställning på Kortedala Bibliotek. Olika verk från projektet Creativity for Fair Sex kommer att ställas ut och unga i närområdet är varmt välkomna att komma på föreläsning och workshop tisdagen den 17 november kl. 13.00!

Arkiv

Realstars på Bokmässan i Göteborg  24-27 september 2015

Inget kan likt en välskriven roman eller en välspelad film skildra människans utsatthet, till exempel i form av offer för sex-trafficking. Kanske inte konstigt att sex-trafficking kommit att bli ett brännhett tema i populärkulturen. Det vill vi uppmärksamma på årets Bok & Bibliotek genom tävlingen Trafficking Terminator. 

Trafficking Terminator är ett utmanande och tänkvärt quiz genom vilket du kan visa vad du vet om populärkultur i allmänhet och temat trafficking & prostitution i synnerhet. Du deltar i quizet genom att komma till vår monter på Bok & Bibliotek, och kan vinna finfina priser. Och som om quizet inte skulle vara nog, kan du även vinna signerade böcker i vårt populära boklotteri. Vi ser fram emot att träffa dig i vår monter D03:11!

Unga, Internet och Fair Sex – Frilagret 23 april 2015

Vårt event den 23 april 2015 på Frilagret i Göteborg blev mycket välbesökt och bjöd på ett fullspäckat, spännande program. Upp emot 80 personer lyssnade till spännande föredrag och panelsamtal, kollade på konst och diskuterade med varandra. Allt kring internet, unga och Fair Sex – sex på lika villkor med ömsesidighet och respekt. Nedan kan ni se inslag från dagen, resten hittar ni på vår Youtube-kanal! Spännande och lärorikt! 

_____________________________________________________________________________________________________________________

Den 9 maj 2015 kommer RealStars att medverka vid Break the Chain, ett seminarium om prostitution och trafficking på Världskulturmuseet i Göteborg.

Seminariet arrangeras av Development Assistance Center, Anna Lindh-stiftelsen, Världskulturmuseet, Nätverket mot trafficking, Män för Jämställdhet & Realstars. Med hjälp av finansiering från Erasmus +.

Upplägg för seminariet:

14:00 – 14:40 Guidad visning av utställning”Playground” med museeipedagoger.9 maj

14:45 – 15:30 Föresläsning av Sofia Jonsson från GU på temat ”Prostiution och trafficking – lagstiftning, attityder och kriminalitet” (på engelska).

15:30 – 16:30 Mingel och samtal med deltagande organisationer.

Det är även helt gratis så se nu till att inte missa detta fantastiska evenemang!


Den 23 april 2015 kl. 16-18.30 har vi planerat ett fullspäckat program på Frilagret i Göteborg. Det övergripande temat för mötet är Unga, Internet och Fair sex. Det kommer bjudas på panelsamtal, livemusik och konstutställning. Det är gratis och öppet för alla intresserade. Varm välkomna!

Realstars inbjudan - Unga Internet Fair Sex

PÅ AGENDAN:
• Ta del av webbspelet Fair Sex: Nätverket – ett interaktivt webb- spel om trafficking, mänskliga rättigheter och kränkningar.

• Vad lärde vi oss av Instagram-målet? Möt de som var där.

• Trafficking i Sverige, nätet som arena. Caroline Engvall, författare till bl a “14 år till salu” och nu aktuell med “Virtuell Våldtäkt”.

• Hur jobbar vi för att stärka unga och minska sexuella övergrepp genom nätet?

Mer information om eventet, deltagare och medverkande i samtalen hittar du här!

ANMÄL GÄRNA TILL: Anna Lindeborg på mail: anna@realstars.eu

_____________________________________________________________________________________________________________________

24-26 november: Nordstan, Insamlingsdagarna

image-3

Insamlingsdagarna är ett helt nytt evenemang med målet att belysa vikten av insamling till utsatta människor, globalt som lokalt. Det blev ett mycket lyckat och lönsamt evenemang där vi fick chansen att träffa andra organisationer och massvis av nyfikna människor.

Nordstans Insamlingsdagar gav oss en möjlighet att möta många människor från olika målgrupper. Förutom insamling så har vi delat ut information och förklarat varför det är så viktigt att förebygga efterfrågan.

————————————————————————————————————————————————————————————

15 oktober: Anti-traffickingdagen på Bio Rio

För fjärde året i rad arrangerade RealStars en kraftsamling inför EU:s Anti-traffickingdag.

Anti-traffickingdagen

Programmet rymde paneldiskussioner, musik, konstvernissage, tid för mingel med mera. En späckad eftermiddag med debatter och underhållning med personer så som KAJSA WAHLBERG. Rapportör i människohandelsfrågor, Rikspolisstyrelsen. HENNING MANKELL. Författare och dramatiker. JONAS TROLLE. Kriminalkommissarie vid Polisen och författare till boken
”Jakten på Kapten Klänning”. KAJSA EKIS EKMAN. Debattör och författare till boken ”Varat och varan”. LARS BJÖRKLUND. Vice President Ethics, Skanska AB. THERESE HAMMAR. Managing Director, HKC Hotels. ASTRID HYLLSJÖ. Föreläsare med erfarenheter från verkligheten. EMMA BLOMDAHL. Föreningen Tillsammans, projektet True Faces. ERIC ALVEKRANS. Representant från Machokulturen. MALIN ROUX JOHANSSON. grundare Realstars. SIBILLE ATTAR. DJ. Moderatorer: PERNILLA HOLMGREN LARSSON och SIV THURESDOTTER. Qoola Qvinnor.

———————————————————————————————————————————————————————————–

12 september: Fresh Fish

Fresh Fish

Modemässan Fresh fish bjöd in Realstars som välgörenhetspartners för två veckor sedan. På mässan bar alla volontärer vår unika ”Fair Sex” t-shirt, vilket vi är riktigt stolta och tacksamma för. Realstars var på plats för att informera om vårt budskap, Fair Sex-kampanj och samlade in underskrifter till petitionslistan här för ett Europa fritt från trafficking. Flera besökare köpte både våra T-shirts och nylanserade tygpåsar. Vi fick bevis på att vårt besök var uppskattat, några kommentarer löd till exempel, ”Det är en oerhört viktigt fråga” och ”det är klart man är emot trafficking”. Det var ett lyckat event med positiv respons och givande samtal. Tack Fresh Fish!